RSS

7 Kasım 2016 Pazartesi

FASULYE DİBLESİ


Karadeniz yemek tarifleri6 Kişilik

Malzemeler:
Bir kilo taze fasulye
3 orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz, kırmızı pul biber
Fındık yağı

Yapılışı:
Ayıkladığınız ve birkaç parçaya böldüğünüz fasulyelerin yarısını tencereye alın. Üzerine piyazlık doğradığınız soğanları, tuzu, pul biberi, salçayı ve pirinci yayın. Kalan fasulyeleri de bunların üzerine yayın. Su ve tereyağını ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi buharında pişirin. İsterseniz piştikten sonra servis tabağına aldığınızda üzerine ısıtılmış fındık yağı gezdirebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...