RSS

8 Kasım 2016 Salı

KATMER


antep lezzetleri12 Kişilik

Malzemeler:
60 gram tereyağı
12 adet baklava yufkası
8 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
3 yemek kaşığı kaymak

Üzeri İçin:
Toz Antep fıstığı ve kaymak

Yapılışı:
Tereyağını eritelim. Yufkalardan üç tanesini aralarına tereyağı sürerek üst üste koyalım ve üzerine tekrar tereyağı sürelim. Üzerine toz şeker serpip, antep fıstığını da serpelim. Yufkanın alt ve üst kısımlarından üç parmak kadar içe doğru zarf gibi katlayalım. Katlanan kısımlarına tekrar erimiş yağdan sürelim. Kaymağı küçük parçalara ayırıp yufkanın üzerine bir miktar koyalım. Sağ ve sol taraftan ortaya doğru katlayıp kapatalım. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Yapışmaz yüzeyli bir tavada yufkaların iki tarafını da kızartalım. Üzerini toz Antep fıstığı ve kaymak ile süsleyerek servis edelim.




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...