Malzemeler:
60 gram tereyağı
12 adet baklava yufkası
8 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
3 yemek kaşığı kaymak
Üzeri İçin:
Toz Antep fıstığı ve kaymak
Yapılışı:
Tereyağını eritelim. Yufkalardan üç tanesini aralarına
tereyağı sürerek üst üste koyalım ve üzerine tekrar tereyağı sürelim. Üzerine
toz şeker serpip, antep fıstığını da serpelim. Yufkanın alt ve üst
kısımlarından üç parmak kadar içe doğru zarf gibi katlayalım. Katlanan
kısımlarına tekrar erimiş yağdan sürelim. Kaymağı küçük parçalara ayırıp
yufkanın üzerine bir miktar koyalım. Sağ ve sol taraftan ortaya doğru katlayıp
kapatalım. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Yapışmaz
yüzeyli bir tavada yufkaların iki tarafını da kızartalım. Üzerini toz Antep
fıstığı ve kaymak ile süsleyerek servis edelim.
0 yorum:
Yorum Gönder