RSS

1 Ağustos 2017 Salı

KARPUZLU İÇECEK

Sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı olacağını düşündüğüm bir içecek tarifi paylaşmak istiyorum. 

yaz aylarınca serinletici içecek

Malzemeler:
3 dilim karpuz
1 avuç ahududu
1 adet muz
2-3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
Yarım bardak portakal suyu


Yapılışı: Soğuk olması için meyveleri önceden buzdolabında bekletin. Karpuzu dilimleyin ve çekirdeklerini temizleyin. Muzu soyup küp küp kesin. Ahududuyu iyice yıkayın. Bütün malzemeyi blenderdan geçirin ve bir bardağa koyun. Birkaç dakika buzdolabında beklettikten sonra posanın dibe çökmemesi için karıştırın. Kıvamı koyu kalırsa portakal suyu veya su ile açabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...