3 kg kapya biber
3 kg domates
4-5 adet acı sivri biber veya tatlı biber
2 yemek kaşığı kaya tuzu
Sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Tüm sebzeleri iyice yıkıyalım. Daha sonra kapya biberlere
küçük kesikler atalım ve altına yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
200 derecede közleyelim. Közlenen biberlerin kabuklarını soyduktan sonra
rondodan geçirelim.
Sıvıyağı tencerede ısıtalım. Doğradığımız sivri biberleri bu
yağda kavuralım. Domatesleri rendeleyip sivri biberlerle beraber pişirmeye
bırakalım. Domatesler iyice suyunu çekip pişince közlenmiş biberleri katalım.
Ara ara karıştırarak pişirelim. Sosu sıcakken kavanozlara doldurup, kavanoz
büyüklüğüne göre 2 veya 3 diş sarımsak ekleyelim. Sıkıca kapatıp ters çevirelim.
Soğuduktan sonra güneş almayan bir yerde bekletelim.
Kışlık sosumuzu açınca mutlaka buzdolabında bekletelim.
0 yorum:
Yorum Gönder