2 kg yeşil domates
3 kg acur
2 baş sarımsak
2 tutam dereotu
3 litre içme suyu
6 çorba kaşığı kaya tuzu veya salamura tuzu
4 çay bardağı üzüm sirkesi
Tane karabiber
Yapılışı:
Bu turşu için 8
litrelik bir cam kavanoz gerekiyor.
Sebzeleri iyice yıkayın ve temizleyin. Domatesleri
saplarından ayırın. Yıkadıktan sonra dörde bölün. Acurların küçük olanları öyle
bırakın ama çok uzun olanları bölün. Bütün kalanları kürdanla birkaç yerinden
delin. Yıkadığınız dereotunu kavanozun en alt kısmına yerleştirin. Sonra
acurları ve domatesleri aralarına diş halindeki sarımsakları ve tane
karabiberleri serperek dizelim.
3 litre içme suyuna tuz ve üzüm sirkesini ilave edip
karıştırdıktan sonra turşu suyunu sebzelerimizin üzerine dökelim. En üste
sebzeler suyun üstüne çıkmaması için bir çay tabağı kapatın. Kavanozun kapağını
sıkıca kapatalım. Serin ve karanlık bir yerde en fazla 3 hafta bekletin.
0 yorum:
Yorum Gönder