RSS

11 Eylül 2017 Pazartesi

ACUR TURŞUSU (DEREOTLU)


lezzetli dereotlu acur turşusuMalzemeler:
2 kg yeşil domates
3 kg acur
2 baş sarımsak
2 tutam dereotu
3 litre içme suyu
6 çorba kaşığı kaya tuzu veya salamura tuzu
4 çay bardağı üzüm sirkesi
Tane karabiber
Yapılışı:
Bu turşu için 8 litrelik bir cam kavanoz gerekiyor.
Sebzeleri iyice yıkayın ve temizleyin. Domatesleri saplarından ayırın. Yıkadıktan sonra dörde bölün. Acurların küçük olanları öyle bırakın ama çok uzun olanları bölün. Bütün kalanları kürdanla birkaç yerinden delin. Yıkadığınız dereotunu kavanozun en alt kısmına yerleştirin. Sonra acurları ve domatesleri aralarına diş halindeki sarımsakları ve tane karabiberleri serperek dizelim.

3 litre içme suyuna tuz ve üzüm sirkesini ilave edip karıştırdıktan sonra turşu suyunu sebzelerimizin üzerine dökelim. En üste sebzeler suyun üstüne çıkmaması için bir çay tabağı kapatın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatalım. Serin ve karanlık bir yerde en fazla 3 hafta bekletin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...