Bu tatlı 8
kişiliktir.
2 su bardağı krema
½ su bardağı süt
1 çorba kaşığı Türk kahvesi
7 adet yumurta sarısı
½ su bardağı toz şeker
Üzeri İçin:
2-3 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Kremayı, sütü ve Türk
kahvesini bir sos tenceresine alıp, orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp
ateşten alın.
Yumurta sarıları ve şekeri bir kasede iyice çırpın. Kahveli
kremayı karışımın kesilmesini önlemek için sürekli çırparak yumurta karışımına
azar azar ilave edin.
Creme Brulee karışımını fırına girebilecek kaselere
paylaştırın. Derin bir fırın tepsisi içine yerleştirin. Tepsinin içine
kaselerin yarısına gelecek şekilde sıcak su ilave edin. Tepsinin üzerini
alüminyum folyo ile kapatıp önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında 30-40 dakika
fırınlayın. Fırından çıkınca tatlıları dışarda soğuttuktan sonra buzdolabında 4
saat bekletin.
Çıkardıktan sonra tatlınızın üzerine toz şeker serpiştirin.
Bu şekeri eğer evinizde bir pürmüz varsa onun yardımıyla şekeri karamelize
edin. Hemen servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder