Yarım kilogram taze fasulye
1 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
3-4 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz kişniş (isteğe göre)
½ çay kaşığı toz köri (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Taze fasulyeler ayıklanır ve ikiye veya üçe bölünür. Soğan
ve sarımsaklar ince ince doğranır. Orta boy bir tencerede tavuklar kızgın yağda
kavrulur. Tavukların rengi hafif kahverengiye dönünce kadar 4-5 dakika
kavrulduktan sonra soğan ve sarımsaklar ilave edilir. 2-3 dakika daha kavrulur.
Üzerine domates salçası, toz kişniş, toz köri, tuz ve
karabiber ilave edilir. Taze fasulyeler de katıldıktan sonra 3-4 dakika
karıştıra karıştıra fasulyelerin renginin dönmesi beklenir. Daha sonra ılık su
eklenerek kapak kapatılır. Orta ateşte kaynamaya başlayınca ocağın altı
kısılır. Fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir. Gerekirse arada az sıcak su
ilave edebilirsiniz. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ile servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder