RSS

7 Ağustos 2015 Cuma

BALLI VE ELMALI TATLI KREP DÜRÜM

BALLI VE ELMALI TATLI KREP DÜRÜM

Malzemeler:
2 adet yeşil elma
3 çorba kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
Krep Hamuru İçin:
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1,5 bardak süt
4 adet yumurta
Pişirmek için çok az tereyağ
Üzerine gezdirmek için bal

Hazırlanışı:
Elmaların kabuğunu soyup iri küpler şeklinde doğrayın. Tereyağı, şeker ve tarçınla birlikte elmalar yumuşayana kadar pişirin. Portakalın suyu ve kabuğuyla lezzetlendirin. Krep hamuru malzemelerinin hepsini bir kasede, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırparak karıştırın. Hazırladığınız karışım ile az tereyağlı kızgın tavada krepleri hazırlayın ve biraz ılınmalarını bekleyin. Kreplerin içine elmalı harçtan koyun ve düzgünce sarın. Ortasından verev keserek tabaklara yerleştirin ve üzerine biraz bal gezdirerek servis edin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...