BALLI VE ELMALI TATLI KREP
DÜRÜM
Malzemeler:
2 adet yeşil
elma
3 çorba
kaşığı esmer şeker
1 çorba
kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı
tarçın
1 portakalın
suyu ve kabuğunun rendesi
Krep Hamuru İçin:
1 su bardağı
un
1 çorba
kaşığı toz şeker
1,5 bardak
süt
4 adet yumurta
Pişirmek
için çok az tereyağ
Üzerine
gezdirmek için bal
Hazırlanışı:
Elmaların
kabuğunu soyup iri küpler şeklinde doğrayın. Tereyağı, şeker ve tarçınla
birlikte elmalar yumuşayana kadar pişirin. Portakalın suyu ve kabuğuyla
lezzetlendirin. Krep hamuru malzemelerinin hepsini bir kasede, pürüzsüz bir
kıvam alana kadar çırparak karıştırın. Hazırladığınız karışım ile az tereyağlı
kızgın tavada krepleri hazırlayın ve biraz ılınmalarını bekleyin. Kreplerin
içine elmalı harçtan koyun ve düzgünce sarın. Ortasından verev keserek
tabaklara yerleştirin ve üzerine biraz bal gezdirerek servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder