Kişi: 10 kişilik
Malzeme:
2 su bardağı aşurelik buğday
2 su bardağı aşurelik buğday
3 kahve
fincanı kuru fasulye
Yarım su
bardağı nohut
4 çorba
kaşığı kuş üzümü
2 kahve
fincanı çekirdeksiz üzüm
3 kahve
fincanı fındık içi
3 kahve
fincanı ceviz
5 adet kuru
incir
3 su bardağı
toz şeker
3 çay kaşığı
tarçın
Yarım su
bardağı gül suyu (arzu edilirse)
1,5 bardak
su
100 gr. Kuru
kayısı
Yapılışı:
Bir gece
önceden buğday, nohut, fasulye, hafif haşlanmış üzüm yıkanarak ayrı ayrı
kaplarda su ilavesiyle bekletilir. Ertesi gün hepsinin suyu süzülür.
Buğday 15
bardak su ilavesiyle büyük bir tencereye konur. Bir taşım kaynatılır. Kaynarken
üzerinde oluşan köpükler alınır. Buğday hafif sulu bir hal aldıktan sonra nohut, fasulye ve
şeker ilave edilir. Yaklaşık 2 saat kadar kaynatılır. Kaynatıldıktan sonra
fındık büyüklüğünde doğranmış incirler, üzüm, kayısı katılıp karıştırılır ve
biraz daha kaynatılır. Ateşten indirilir. Kaplara boşaltılarak her birine birer
tatlı kaşığı gül suyu konur, tarçın serpilir ve cevizlerle, fındıklar dövülerek
üzerlerine dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder