RSS

7 Ağustos 2015 Cuma

AŞURE



Kişi: 10 kişilik


Malzeme:
2 su bardağı aşurelik buğday
3 kahve fincanı kuru fasulye
Yarım su bardağı nohut
4 çorba kaşığı kuş üzümü
2 kahve fincanı çekirdeksiz üzüm
3 kahve fincanı fındık içi
3 kahve fincanı ceviz
5 adet kuru incir
3 su bardağı toz şeker
3 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı gül suyu (arzu edilirse)
1,5 bardak su
100 gr. Kuru kayısı

Yapılışı:
Bir gece önceden buğday, nohut, fasulye, hafif haşlanmış üzüm yıkanarak ayrı ayrı kaplarda su ilavesiyle bekletilir. Ertesi gün hepsinin suyu süzülür.

Buğday 15 bardak su ilavesiyle büyük bir tencereye konur. Bir taşım kaynatılır. Kaynarken üzerinde oluşan köpükler alınır. Buğday hafif sulu  bir hal aldıktan sonra nohut, fasulye ve şeker ilave edilir. Yaklaşık 2 saat kadar kaynatılır. Kaynatıldıktan sonra fındık büyüklüğünde doğranmış incirler, üzüm, kayısı katılıp karıştırılır ve biraz daha kaynatılır. Ateşten indirilir. Kaplara boşaltılarak her birine birer tatlı kaşığı gül suyu konur, tarçın serpilir ve cevizlerle, fındıklar dövülerek üzerlerine dökülür.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...