RSS

7 Ağustos 2015 Cuma

BAMYA KIZARTMASI

BAMYA KIZARTMASI

Malzeme
300 gr orta boy bamya
Sos İçin:
İki adet orta boy domates
İki çorba kaşığı zeytinyağı
Bir tatlı kaşığı sirke
Tuz

Bamyaları yıkayıp, kurutun. Tepelerini alın. Zeytinyağı veya ayçiçeği yağında 4-5 dakika kadar  her taraflarını kızartın. Havlu kağıt üzerine alın.
Sosu için:
Domatesi rendele. Doğradığınız üç diş sarımsağı , iki çorba kaşığı zeytinyağını, bir tatlı kaşığı sirkeyi ve isteğinize göre tuzu da domates rendesine ekleyerek, kaynayacak şekilde pişirin.
Servis tabağına aldığınız bamyaların üzerine hazırladığınız sosu dökün.

İsterseniz domates sosun üzerine üç çorba kaşığı yoğurdu çırpıp, dökebilirsin. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...