BAMYA KIZARTMASI
Malzeme
300 gr orta boy bamya
Sos İçin:
İki adet orta boy domates
İki çorba kaşığı zeytinyağı
Bir tatlı kaşığı sirke
Tuz
Bamyaları yıkayıp, kurutun. Tepelerini alın. Zeytinyağı veya
ayçiçeği yağında 4-5 dakika kadar her
taraflarını kızartın. Havlu kağıt üzerine alın.
Sosu için:
Domatesi rendele. Doğradığınız üç diş sarımsağı , iki çorba
kaşığı zeytinyağını, bir tatlı kaşığı sirkeyi ve isteğinize göre tuzu da
domates rendesine ekleyerek, kaynayacak şekilde pişirin.
Servis tabağına aldığınız bamyaların üzerine hazırladığınız
sosu dökün.
İsterseniz domates sosun üzerine üç çorba kaşığı yoğurdu
çırpıp, dökebilirsin.
0 yorum:
Yorum Gönder