AMERİKAN USULÜ LAHANA
SALATASI
1 Adet orta
boy havuç
1 veya 2
adet golden elma
2 çay kaşığı
tuz ve pul biber
3 yemek
kaşığı limon suyu
2 -3 yemek
kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
Sos İçin:
Yarım su
bardağı sıkılmış portakal suyu
2 yemek
kaşığı bal
2 yemek
kaşığı mayonez
3 yemek
kaşığı süzme yoğurt
2 diş
dövülmüş sarımsak
2 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
toz köri
Yapılışı:
Kuru
üzümleri soğuk suda 10 dakika bekletin. Lahanın yapraklarını tek tek ayırıp,
yıkayın ve süzün. Kalın damarlarını ayırıp, lahanayı ince ince kesin. Üzerine
tuz ve biberi serpip, köfte yoğurur gibi yoğurun. Böylece lahanalar
yumuşayacak. Elmaları minik küpler halinde doğrayın. Havuçları ince rendeleyin.
Limon suyuyla beraber bu malzemeleri lahanaya katın ve harmanlayın.
Sos
malzemelerinin tamamını bir kap içerisinde tel çırpıcı ile iyice çırpın. Bu
sosu lahanaların üzerine dökün ve karıştırın. (Sos fazla katı olursa, 2 kaşık
normal yoğurt katarak inceltebilirsiniz.) Bu sos fazla bekletirseniz sulanabilir.
Fazla bekletmeden servis yapın. Eğer sulanmışsa biraz karıştırın.
Servis
öncesinde içine suda beklettiğiniz kuru üzümleri de katabilirsiniz. Üzüm isteğe
bağlı.
0 yorum:
Yorum Gönder