RSS

7 Ağustos 2015 Cuma

LAHANA SALATASI

AMERİKAN USULÜ LAHANA SALATASI



Malzemeler:
1 Adet küçük boy beyaz lahana
1 Adet orta boy havuç
1 veya 2 adet golden elma
2 çay kaşığı tuz ve pul biber
3 yemek kaşığı limon suyu
2 -3 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm

Sos İçin:
Yarım su bardağı sıkılmış portakal suyu
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş dövülmüş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz köri

Yapılışı:
Kuru üzümleri soğuk suda 10 dakika bekletin. Lahanın yapraklarını tek tek ayırıp, yıkayın ve süzün. Kalın damarlarını ayırıp, lahanayı ince ince kesin. Üzerine tuz ve biberi serpip, köfte yoğurur gibi yoğurun. Böylece lahanalar yumuşayacak. Elmaları minik küpler halinde doğrayın. Havuçları ince rendeleyin. Limon suyuyla beraber bu malzemeleri lahanaya katın ve harmanlayın.
Sos malzemelerinin tamamını bir kap içerisinde tel çırpıcı ile iyice çırpın. Bu sosu lahanaların üzerine dökün ve karıştırın. (Sos fazla katı olursa, 2 kaşık normal yoğurt katarak inceltebilirsiniz.) Bu sos fazla bekletirseniz sulanabilir. Fazla bekletmeden servis yapın. Eğer sulanmışsa biraz karıştırın.
Servis öncesinde içine suda beklettiğiniz kuru üzümleri de katabilirsiniz. Üzüm isteğe bağlı.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...