DOMATESİN FAYDALARI
Domates
A,B,C vitaminleri açısından çok zengin bir meyvedir. Vücudumuzdaki kanı
temizler, idrar söktürür. Damar sertliğini giderir. Hazmı kolaylaştırır.
Kabızlığı giderir. Mide ve bağırsağın daha düzenli çalışmasını sağlar. Cilt kırışıklıklarını
giderir. Bazı kanser türlerine karşı tedavi edici ve koruyucu özelliği
bulunmuştur. Vücut direncini de artırır.
Domatesin
birçok faydası olmasına rağmen bazı kişilerin domatese karşı alerjisi bulunur. O yüzden dikkatli tüketilmelidir.
6 Kişilik
Hazırlama 30 dak./ Pişirme 25 dak.
Malzemeler
1 yemek
kaşığı domates salçası
3 büyük
domates
1 çorba
kaşığı tereyağ (veya sıvıyağ)
1 yemek
kaşığı un
1 bardak süt
5 su bardağı
sıcak su
Üzeri için
100 gr taze kaşar rendesi
Tuz ve karabiber
Yapılışı
Tereyağını
erittikten sonra içine unu koyup, un pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı
ekleyip 3 dakika daha kavurun. Unun topaklanmaması için hızlıca karıştırarak
önce sütü sonra suyu katın. Kısık ateşte kaynamaya başlayınca daha önce soyup,
blenderdan geçirdiğiniz püre haldeki domatesleri ilave edin. 15 dakika daha
kaynattıktan sonra tuz ve karabiber ilave ederek altını kapatın.
Servis ederken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave
edin
0 yorum:
Yorum Gönder