BARDAKTA BİSKÜVİLİ VE ÇİLEK SOSLU TATLI
Malzeme Listesi:
12 adet kakaolu bisküvi
12 adet kakaolu bisküvi
Muhallebisi için gerekli malzemeler:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Çilekli sos için gerekli malzemeler:
3 su bardağı çilek püresi (Çilekleri ayıklayın ve robottan geçirin)
4 yemek kaşığı şeker
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
3 su bardağı çilek püresi (Çilekleri ayıklayın ve robottan geçirin)
4 yemek kaşığı şeker
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
Bardakta Bisküvili Çilek Soslu
Tatlının Yapılışı:
İlk olarak bardaklara ya da kuplara 2′şer adet bisküviyi iri iri parçalayın.
Önce sade muhallebiyi için; sütü, yumurtayı ve şekeri bir tencereye alıp çırpın.
İçerisine hindistan cevizini, nişastayı ve unu da ilave edip çırpın ve ocağa alın.
Kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırın. Son olarak vanilyayı da ilave edip karıştırdıktan sonra hiç bekletmeden bardaklara paylaştırın.
Çilek püresi için; nişasta, çilek püresi ve şekeri bir tencerede karıştırarak pişirin. Bardaklara paylaştırın.
İsteğinize göre tatlı soğuduktan sonra üzerini krema ya da kremşanti ile süsleyerek servise hazırlayın.
Afiyet olsun…
İlk olarak bardaklara ya da kuplara 2′şer adet bisküviyi iri iri parçalayın.
Önce sade muhallebiyi için; sütü, yumurtayı ve şekeri bir tencereye alıp çırpın.
İçerisine hindistan cevizini, nişastayı ve unu da ilave edip çırpın ve ocağa alın.
Kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırın. Son olarak vanilyayı da ilave edip karıştırdıktan sonra hiç bekletmeden bardaklara paylaştırın.
Çilek püresi için; nişasta, çilek püresi ve şekeri bir tencerede karıştırarak pişirin. Bardaklara paylaştırın.
İsteğinize göre tatlı soğuduktan sonra üzerini krema ya da kremşanti ile süsleyerek servise hazırlayın.
Afiyet olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder