6 KİŞİLİK
MALZEME:
200 gr
bitter çikolata
150 gr
tereyağı
150 gr toz
şeker
5 yumurta
100 gr toz
badem
ÜZERİ İÇİN:
80 gr
rendelenmiş bitter çikolata
YAPILIŞI:
Fırını
önceden 180 dereceye getirip, ısınması için açın.
22 cm’lik
kare şeklindeki bir kek kalıbına yağlı kağıt serin.
Bitter
çikolata ve tereyağını küçük parçalara bölüp cam kaseye alın ve benmari usulü
eritin. Şeker ekleyip, çırpın ve soğumaya bırakın. Yumurtaların akları ile
sarılarını ayırın. Sarıları teker teker çikolatalı karışıma ekleyerek
karıştırın. Toz bademi ekleyin. Yumurta aklarını bir mikser yardımıyla
koyulaşıncaya kadar çırpın ve kaşık kaşık diğer karışımın içine ekleyin. Fakat
bu işlem sırasında yumurta aklarının sönmemesi için dikkat edin. Hızlıca
karışıma katmamaya özen gösterin ve yavaş yavaş ekleyin. Karışımı kalıba
aktarıp yaklaşık 35 veya 40 dakika pişirin.
Soğuduktan
sonra üzerine rendelenmiş çikolata serpiştirin ve servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder