RSS

11 Ağustos 2015 Salı

ISLAK KEK

8 KİŞİLİK

MALZEME:
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ (ayçiçeği yağı)
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı kakao (arzu ederseniz 5 kaşık da olabilir)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Yumurta ve toz şekeri bir kapta iyice çırpın. Üzerine sütü ve ayçiçeği yağını ekleyin ve yine çırpın.
Malzemeden 1,5 su bardağı kadarını ayırın. Kalan malzemenin üzerine unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Yuvarlak kelepçeli kek kalıbını yağlayın.
Kek malzemesini içine koyun ve önceden ısıtılmamış 160 derecelik fırında 45-50 dakika pişirin. Piştikten sonra daha önce ayırmış olduğunuz sütlü karışımı üzerine döküp iyice yayın. 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...