8 KİŞİLİK
MALZEME:
4 yumurta
1 su bardağı
sıvı yağ (ayçiçeği yağı)
1,5 su
bardağı süt
1,5 su
bardağı toz şeker
4 yemek
kaşığı kakao (arzu ederseniz 5 kaşık da olabilir)
2 su bardağı
un
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
YAPILIŞI:
Yumurta ve toz
şekeri bir kapta iyice çırpın. Üzerine sütü ve ayçiçeği yağını ekleyin ve yine
çırpın.
Malzemeden
1,5 su bardağı kadarını ayırın. Kalan malzemenin üzerine unu, kakaoyu, kabartma
tozunu ve vanilyayı ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Yuvarlak kelepçeli
kek kalıbını yağlayın.
Kek
malzemesini içine koyun ve önceden ısıtılmamış 160 derecelik fırında 45-50
dakika pişirin. Piştikten sonra daha önce ayırmış olduğunuz sütlü karışımı
üzerine döküp iyice yayın. 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder