EVDE KETÇAP YAPIMI
6 adet
kırmızı soğan
2 çorba
kaşığı zeytinyağı
1,5 kilo
ufak boy salkım domates
1,5 kilo
Çanakkale domates
1,5 çorba
kaşığı kişniş
1,5 çorba
kaşığı toz sumak (veya tane sumak)
6 diş
sarımsak
1,5 çorba
kaşığı karabiber ve tuz
1 adet
dolmalık kırmızı biber
Tepeleme 15
çorba kaşığı kahverengi şeker
3 çay
bardağı (300 ml) üzüm sirkesi
Yapılışı:
Soğanları
zeytinyağında 10 dakika kavurun. Domatesleri ikiye bölüp, soğanlara katın.
Kabuklarını bırakana kadar kaynatın.
Kişniş
tohumlarını, sumağı, sarımsakları, karabiber ve tuzu havanda iyice dövüp, 2
çorba kaşığı zeytinyağıyla karıştırın.
Çanakkale
domateslerini iyice rendeleyin. Baharatları, Çanakkale domateslerini, kırmızı
dolmalık biberi ve ezdiğiniz 3 diş sarmısağı , hazırlamış olduğunuz domates sosunun bulunduğu tencereye koyun ve sos suyunu bir tık çekene kadar
kaynatın. Şeker ve üzüm sirkesini ekleyip 30 dakika daha pişirin.
Daha sonra
bu ketçabı tel bir kevgirden geçirin. Önceden sterilize etmiş olduğunuz orta
boy şişelere bölüştürün. Şişeyi kapak kısmına kadar doldurun ve zeytinyağı
kullanarak havayla temasını engelleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder