RSS

8 Ağustos 2015 Cumartesi

EV USULÜ KETÇAP

EVDE KETÇAP YAPIMI

sağlıklı ketçabı evde kendimiz hazırlayalımMalzemeler:
6 adet kırmızı soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 kilo ufak boy salkım domates
1,5 kilo Çanakkale domates
1,5 çorba kaşığı kişniş
1,5 çorba kaşığı toz sumak (veya tane sumak)
6 diş sarımsak
1,5 çorba kaşığı karabiber ve tuz
1 adet dolmalık kırmızı biber
Tepeleme 15 çorba kaşığı kahverengi şeker
3 çay bardağı (300 ml) üzüm sirkesi
Yapılışı:
Soğanları zeytinyağında 10 dakika kavurun. Domatesleri ikiye bölüp, soğanlara katın. Kabuklarını bırakana kadar kaynatın.
Kişniş tohumlarını, sumağı, sarımsakları, karabiber ve tuzu havanda iyice dövüp, 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla karıştırın.
Çanakkale domateslerini iyice rendeleyin. Baharatları, Çanakkale domateslerini, kırmızı dolmalık biberi ve ezdiğiniz 3 diş sarmısağı , hazırlamış olduğunuz  domates sosunun bulunduğu tencereye  koyun ve sos suyunu bir tık çekene kadar kaynatın. Şeker ve üzüm sirkesini ekleyip 30 dakika daha pişirin.
Daha sonra bu ketçabı tel bir kevgirden geçirin. Önceden sterilize etmiş olduğunuz orta boy şişelere bölüştürün. Şişeyi kapak kısmına kadar doldurun ve zeytinyağı kullanarak havayla temasını engelleyin.




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...