RSS

8 Ağustos 2015 Cumartesi

TARHANA EV USULÜ

EV YAPIMI TARHANA

Yarım kg kırmızı salçalık biber
1 kg kuru soğan
Bir buçuk kg domates
Bir buçuk kg süzme yoğurt
250 gr irmik
Alabildiği kadar un
evde hazırlanan tarhanın lezzeti başkaBiberlerin tohumlarını çıkarın. İri doğrayın. Soğan ve domatesleri dörde bölün. Sebzeleri düdüklü tencerede hiç su ilave etmeden kendi suları ile yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri daha sonra kevgirden geçirin. Sebzeler soğuduktan sonra içine yoğurt, irmik ve unu ilave edip yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatıp, hamuru oda sıcaklığında 3 gün mayalandırın. Sonra hamurdan yumruk iriliğinde parçalar koparıp, temiz bir bez üzerine parçaları yassıltarak serin. Hamurları ara ara alt üst edin. Hamurlar kuruduktan sonra kevgirden geçirin. Dilerseniz ufalama işlemini robottan geçirerek de yapabilirsiniz. Ufalanan tarhanayı temiz bir bezin üzerine tekrar yayarak birkaç gün daha kurutun. Bez torbada muhafaza edebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...