EV YAPIMI TARHANA
Yarım kg
kırmızı salçalık biber
1 kg kuru
soğan
Bir buçuk kg
domates
Bir buçuk kg
süzme yoğurt
250 gr irmik
Alabildiği
kadar un
Biberlerin
tohumlarını çıkarın. İri doğrayın. Soğan ve domatesleri dörde bölün. Sebzeleri
düdüklü tencerede hiç su ilave etmeden kendi suları ile yumuşayana kadar
pişirin. Sebzeleri daha sonra kevgirden geçirin. Sebzeler soğuduktan sonra
içine yoğurt, irmik ve unu ilave edip yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatıp,
hamuru oda sıcaklığında 3 gün mayalandırın. Sonra hamurdan yumruk iriliğinde
parçalar koparıp, temiz bir bez üzerine parçaları yassıltarak serin. Hamurları
ara ara alt üst edin. Hamurlar kuruduktan sonra kevgirden geçirin. Dilerseniz
ufalama işlemini robottan geçirerek de yapabilirsiniz. Ufalanan tarhanayı temiz
bir bezin üzerine tekrar yayarak birkaç gün daha kurutun. Bez torbada muhafaza
edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder