HUMUS (OSMANLI USULÜ)
1 su bardağı
haşlanmış nohut
4 adet
haşlanmış orta boy patates
1 büyük boy
çay bardağı tahin
2 çay kaşığı
tuz, karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı
tozşeker
2 su bardağı
ılık et suyu veya tavuk suyu
Üzeri İçin:
1 adet orta
boy soğan
2 yemek
kaşığı zeytinyağı
2 yemek
kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek
kaşığı dolmalık kuş üzümü
1 çay kaşığı
tuz ve yenibahar
Yapılışı:
Haşlanan
nohutların kabuklarını soyup, mutfak robotuna koyalım. Üzerine tahin ve
tozşekeri ekleyelim. Püre haline gelinceye kadar çekelim.
Haşlanmış
patatesleri çatalla ezip,tuz, karabiber ve tarçınla beraber pürenin üzerine koyalım. Üzerine ılık et
suyunu veya tavuk suyunu koyup, tekrar robotta çekelim. Servis tabağına alalım.
Sosu için
soğanı incecik yemeklik doğrayın. Kızdırılmış zeytinyağında dolmalık fıstıkları
sararıncaya kadar bir iki dakika kadar kavurun. Soğanları ekleyip, pembeleşene
kadar 5 dakika kavurun. Tuz ve yenibaharı ekleyip , yıkanmış kuş üzümlerini de
soğanlara katın. Kısık ateşte 4-5 dakika
daha pişirip, sıcak haldeyken humusun üzerine gezdirin.
0 yorum:
Yorum Gönder