RSS

10 Ağustos 2015 Pazartesi

HUMUS (OSMANLI USULÜ)

HUMUS (OSMANLI USULÜ)

Malzeme:
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 adet haşlanmış orta boy patates
1 büyük boy çay bardağı tahin
2 çay kaşığı tuz, karabiber

1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tozşeker
2 su bardağı ılık et suyu veya tavuk suyu

Üzeri İçin:
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı dolmalık kuş üzümü
1 çay kaşığı tuz ve yenibahar

Yapılışı:
Haşlanan nohutların kabuklarını soyup, mutfak robotuna koyalım. Üzerine tahin ve tozşekeri ekleyelim. Püre haline gelinceye kadar çekelim.
Haşlanmış patatesleri çatalla ezip,tuz, karabiber ve tarçınla beraber  pürenin üzerine koyalım. Üzerine ılık et suyunu veya tavuk suyunu koyup, tekrar robotta çekelim. Servis tabağına alalım.

Sosu için soğanı incecik yemeklik doğrayın. Kızdırılmış zeytinyağında dolmalık fıstıkları sararıncaya kadar bir iki dakika kadar kavurun. Soğanları ekleyip, pembeleşene kadar 5 dakika kavurun. Tuz ve yenibaharı ekleyip , yıkanmış kuş üzümlerini de soğanlara katın.  Kısık ateşte 4-5 dakika daha pişirip, sıcak haldeyken humusun üzerine gezdirin. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...