Dışarıda yemeklerin yanında servis edilen sosların bazılarını da evde kendiniz hazırlayabilirsiniz. Aşağıya bunlardan birkaç örnek verdik. Bunları ekmek üzerine sürebileceğiniz gibi salata ve
cipslerin yanında da servis edebilirsiniz.
SARIMSAKLI
ACI SOS
Acı tatlı
sosa göre daha yoğun bir sos. Ekmeğe sürebilirsiniz. Evde kendiniz de
yapabilirsiniz. Sarımsak, acı biber, sirke ve farklı malzemeler katılarak
hazırlanır. İsterseniz sarımsağını daha az kullanabilirsiniz. Etlere, deniz
ürünlerine ve Uzakdoğu yemeklerine yakışıyor.
TATLI ACI
SOS
Acıbiber,
ketçap, sirke gibi birçok malzemeyle farklı şekilde hazırlanıyor. Marketlerde
Fransız ve Tayland markalarının ürünlerine rastlamak mümkün. Beyaz ete ve Uzakdoğu
mutfağına yakışıyor.
YEŞİL,
KIRMIZI VE SARI KÖRİ EZMESİ
Bu sos Hint
ve Tayland mutfağına özgü bir sos. Taze baharatlarla hazırlanıyor. Yemeklerin
yanında dip sos olarak kullanabilecek türde bir sos değil. Sarı az acı, yeşil
orta acı ve kırmızı çok acı bir tatta. Yemekleri yaparken istediğiniz acı
oranına göre bunları tercih edebilirsiniz.
ACISSO
Günümüzde
herkes tarafından bilinen bu sos , uzun kırmızı acı biberlerden üretilir.
Ülkemizde de en kolay bulunan sosların başındadır.
0 yorum:
Yorum Gönder