RSS

3 Eylül 2015 Perşembe

MUTFAKLARIN VAZGEÇİLMEZLERİ SOSLAR


Dışarıda yemeklerin yanında servis edilen sosların bazılarını da evde kendiniz hazırlayabilirsiniz. Aşağıya bunlardan birkaç örnek verdik. Bunları ekmek üzerine sürebileceğiniz gibi salata ve
sos tarifleri, yemek sosları nasıl yapılır
cipslerin yanında da servis edebilirsiniz.

SARIMSAKLI ACI SOS
Acı tatlı sosa göre daha yoğun bir sos. Ekmeğe sürebilirsiniz. Evde kendiniz de yapabilirsiniz. Sarımsak, acı biber, sirke ve farklı malzemeler katılarak hazırlanır. İsterseniz sarımsağını daha az kullanabilirsiniz. Etlere, deniz ürünlerine ve Uzakdoğu yemeklerine yakışıyor.

TATLI ACI SOS
Acıbiber, ketçap, sirke gibi birçok malzemeyle farklı şekilde hazırlanıyor. Marketlerde Fransız ve Tayland markalarının ürünlerine rastlamak mümkün. Beyaz ete ve Uzakdoğu mutfağına yakışıyor.

YEŞİL, KIRMIZI VE SARI KÖRİ EZMESİ
Bu sos Hint ve Tayland mutfağına özgü bir sos. Taze baharatlarla hazırlanıyor. Yemeklerin yanında dip sos olarak kullanabilecek türde bir sos değil. Sarı az acı, yeşil orta acı ve kırmızı çok acı bir tatta. Yemekleri yaparken istediğiniz acı oranına göre bunları tercih edebilirsiniz.

ACISSO
Günümüzde herkes tarafından bilinen bu sos , uzun kırmızı acı biberlerden üretilir. Ülkemizde de en kolay bulunan sosların başındadır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...