2 kg kırmızı
biber
2 demet
maydanoz
1 baş
sarımsak
5 su bardağı
su
2 çorba
kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı
sıvı yağ
Yarım çay
bardağı üzüm sirkesi
Yapılışı
Biberlerin
tohum ve saplarını temizleyip kaynar suda 5 dakika haşlayın. Bir kenarda
soğutun. Maydanozu yıkayıp, sap kısımlarını kesin. Sarımsağı ayıklayıp, irice
ezin. Maydanoz ve sarımsağı, biberle harmanlayıp, kavanoza basın. Salamurasını
hazırlamak için suyu kaynatıp içine 2 çorba kaşığı kaya tuzunu katın. Ilındıktan
sonra kavanoza dökün. Sıvıyağ ve sirkeyi ilave ettikten sonra ağzını sıkıca
kapatıp serin bir yerde 20 gün boyunca beklemeye bırakın.
Not: Yağ ve
sirke oranını kendi ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder