RSS

29 Eylül 2015 Salı

YAĞLI KIRMIZI BİBER TURŞUSU


evde yapılan en pratik turşulardan biri yağlı kırmızı biber turşusudurMalzeme

2 kg kırmızı biber
2 demet maydanoz
1 baş sarımsak
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi



Yapılışı

Biberlerin tohum ve saplarını temizleyip kaynar suda 5 dakika haşlayın. Bir kenarda soğutun. Maydanozu yıkayıp, sap kısımlarını kesin. Sarımsağı ayıklayıp, irice ezin. Maydanoz ve sarımsağı, biberle harmanlayıp, kavanoza basın. Salamurasını hazırlamak için suyu kaynatıp içine 2 çorba kaşığı kaya tuzunu katın. Ilındıktan sonra kavanoza dökün. Sıvıyağ ve sirkeyi ilave ettikten sonra ağzını sıkıca kapatıp serin bir yerde 20 gün boyunca beklemeye bırakın.
Not: Yağ ve sirke oranını kendi ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...