4 KİŞİLİK
MALZEME
4 adet
yumurta
4 su bardağı
su
1 çorba
kaşığı sirke
3 diş
sarımsak
2 su bardağı
yoğurt
1 çay kaşığı
kırmızı pul biber
2 çorba
kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı
tuz
YAPILIŞI
Yayvan bir tencereye
su, tuz ve sirkeyi koyarak kaynatınız. Ocağın altını kısıp, yumurtaları tek tek
içine kırın. Kapağını kapatıp, 3 dakika pişirin. Delikli kepçe ile yumurtaları
servis tabağına alın. Yoğurda ezilmiş sarımsakları ve tuzu katıp, çırpın.
Yumurtaların üzerine yoğurdu yayın. Tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biberi
gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder