-Yumurtanın
kalori değeri düşüktür. 1 adet yumurtada 80 kalori var. Bunun da yüzde 80’i
sarısındadır.
- Katı
olarak haşlanan yumurtayı bir hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.
- Yumurtanın
pişip pişmediğini şöyle anlayabiliriz: Yumurtayı kendi etrafında hızlıca
döndürdüğümüzde düzgün şekilde dönüyorsa pişmiş demektir.
- Yumurtayı
haşlarken kabuğunun çatlamasını istemiyorsanız, haşlamadan 30 dakika önce
dışarı çıkarın. Haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı kadar sirke eklerseniz, çatlamayı
engelleyebilirsiniz.
- Yumurtayı
10 dakika haşlarsanız, yumurtanın sarısı yeşile döner. Bu sağlıklı değildir.
-
Buzdolabında yumurtanın yanında soğan ve peynir gibi güçlü kokusu olan
besinleri tutmayın. Yumurta gözenekli bir yapıya sahiptir. Bu nedenle yumurta
kabuğu kokuları içine çeker.
0 yorum:
Yorum Gönder