RSS

27 Kasım 2015 Cuma

ŞİNİTZEL

evde yapabileceğiniz şinitzel tarifi
Malzemeler:
6 adet ince dövülmüş dana bifteği
Kızartmak için
2 su bardağı un
2 adet yumurta
2 su bardağı galeta unu
Sıvıyağ
Etin Terbiyesi İçin:
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
Yeterince tuz ve karabiber
Yapılışı:
Kuru soğanı ince şekilde rendeleyelim. Sıvıyağ, tuz ve karabiberle beraber bu soğanı karıştıralım. Etleri bu sosta terbiye edelim. Bir iki saat buzdolabında terbiyelenmesi için en az 4 saat bırakalım. Daha sonra biftekleri önce una sonra çırpılmış yumurtalara ve en son galeta ununa bulayalım. Kızgın yağda tersli yüzlü kızartalım.
Biftekleri kızarmış patateslerle servis edebiliriz. Eğer istenirse biftek yerine iyice dövülmüş ve inceltilmiş tavuk göğsü de kullanabilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...