Malzemeler:
6 adet ince
dövülmüş dana bifteği
Kızartmak için
2 su bardağı
un
2 adet
yumurta
2 su bardağı
galeta unu
Sıvıyağ
Etin Terbiyesi İçin:
1 adet kuru
soğan
1 çay
bardağı sıvıyağ
Yeterince
tuz ve karabiber
Yapılışı:
Kuru soğanı
ince şekilde rendeleyelim. Sıvıyağ, tuz ve karabiberle beraber bu soğanı
karıştıralım. Etleri bu sosta terbiye edelim. Bir iki saat buzdolabında
terbiyelenmesi için en az 4 saat bırakalım. Daha sonra biftekleri önce una
sonra çırpılmış yumurtalara ve en son galeta ununa bulayalım. Kızgın yağda
tersli yüzlü kızartalım.
Biftekleri
kızarmış patateslerle servis edebiliriz. Eğer istenirse biftek yerine iyice
dövülmüş ve inceltilmiş tavuk göğsü de kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder