1,5 litre
süt
300 gr toz
şeker
3 çorba
kaşığı kırık pirinç
1,5 çorba
kaşığı nişasta
1,5 çorba
kaşığı pirinç unu
2 su bardağı
su (pirinçleri haşlamak için)
1 su bardağı
su (pirinç unu ve nişastayı sulandırmak için)
50 gram
margarin
1 çay kaşığı
tuz
Yapılışı:
Önce sütü
kaynatalım. Pirinçleri yıkadıktan sonra yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
Sütü, tuzu
ve haşlanan pirinçleri bir tencereye alıp, kaynatalım. Pirinç unu ile nişastayı
karıştırıp, üzerine azar azar su ilave ederek ezelim. Bu karışımı kaynamakta
olan tencereye yavaş yavaş katıp, bir yandan da hızlıca karıştıralım. 10 dakika
kadar kaynadıktan sonra tozşekeri ilave edip, boza kıvamına gelinceye kadar
pişirelim. Ocaktan indirmeye yakın margarin ilave edelim. Karıştırdıktan sonra
kaselere boşaltalım ve soğumaya bırakalım.
İstek
üzerine soğuduktan sonra tarçın veya
çekilmiş badem ya da fındık serpin.
0 yorum:
Yorum Gönder