RSS

19 Kasım 2015 Perşembe

KREMALI TAVUK ÇORBASI


Malzemeler:
½ adet tavuk göğsü
hastalandığımızda içeceğimiz lezzetli tavuk suyuna çorba tarifi1 adet kuru soğan
1 adet havuç
½ demet maydanoz
1,5 kahve fincanı un
1 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı krema
½ paket margarin veya tereyağ
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Yıkadığımız tavuğu 8 bardak su ile haşlayalım. Haşlama suyuna dörde böldüğümüz soğanı, havucu ve maydanozun kök kısımlarını da katalım. Bunlar birlikte haşlanırken diğer tarafta unu, yağda sarartmadan kavuralım. Bu esnada haşlanan tavuğun suyundan azar azar ilave edelim. Didiklediğimiz tavuğu ince ince dilimlediğimiz havucu ve soğanı da katalım. Kısık ateşte bunlar pişerken yumurta sarısını krema ile karıştıralım. Kaynamakta olan çorbamızdan iki kepçe su alarak yumurtalı karışıma ilave ederek, çırpalım. Bu karışım bu şekilde ılınacaktır. Şimdi bu karışımı azar azar çorbamıza karıştırarak ilave edelim. ( Yumurtalı karışımı birden çorbaya dökerseniz çorba kesilir, bu nedenle mutlaka önceden yukarıda bahsedildiği şekilde ılıştırmalısınız.) 2-3 dakika daha kaynatıp, altını kapatabilirsiniz. Eğer arzu ederseniz üzerine kırmızı pul biberi yağda kızdırıp üzerine dökebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...