Malzemeler:
½ adet tavuk
göğsü
1 adet havuç
½ demet
maydanoz
1,5 kahve
fincanı un
1 adet
yumurta sarısı
1 kahve
fincanı krema
½ paket
margarin veya tereyağ
Tuz ve
karabiber
Yapılışı:
Yapılışı:
Yıkadığımız
tavuğu 8 bardak su ile haşlayalım. Haşlama suyuna dörde böldüğümüz soğanı,
havucu ve maydanozun kök kısımlarını da katalım. Bunlar birlikte haşlanırken
diğer tarafta unu, yağda sarartmadan kavuralım. Bu esnada haşlanan tavuğun
suyundan azar azar ilave edelim. Didiklediğimiz tavuğu ince ince dilimlediğimiz
havucu ve soğanı da katalım. Kısık ateşte bunlar pişerken yumurta sarısını
krema ile karıştıralım. Kaynamakta olan çorbamızdan iki kepçe su alarak
yumurtalı karışıma ilave ederek, çırpalım. Bu karışım bu şekilde ılınacaktır.
Şimdi bu karışımı azar azar çorbamıza karıştırarak ilave edelim. ( Yumurtalı
karışımı birden çorbaya dökerseniz çorba kesilir, bu nedenle mutlaka önceden
yukarıda bahsedildiği şekilde ılıştırmalısınız.) 2-3 dakika daha kaynatıp,
altını kapatabilirsiniz. Eğer arzu ederseniz üzerine kırmızı pul biberi yağda kızdırıp üzerine dökebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder