RSS

28 Kasım 2015 Cumartesi

TANTUNİ


Mersin'e ait olan tantuni tarifini evde de rahatça uygulayabilirsinizMalzemeler:
1 kg dana eti
3 adet kuru soğan
15 adet taze soğan
1 demet maydanoz
½ demet taze nane
3 adet domates
5 adet sivri biber
Sumak
Yeterince tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
Dürüm yapmak için lavaş
Yapılışı:
Önce etlerimizi küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Yıkayalım. Bir tencerede yeterince su koyarak haşlayalım. Köpüklerini alalım. Köpükler bitince bir adet kuru soğanı dörde bölerek ete ilave edelim. Etler pişince sudan çıkaralım. Kalan kuru soğanı ve taze soğanları soyup, ayrı ayrı piyazlık kıyalım. Maydanozları ve naneleri  yıkadıktan sonra ince ince kıyalım. Domatesleri dilimleyelim. Sivri biberleri de uzunlamasına ikiye ayırarak çekirdeklerini çıkaralım.
Kıydığımız kuru soğanlar, maydanoz ve sumak ile soğan piyazı yapalım.
Etleri bir tavada yağda kavuralım. Kavrulan etleri lavaşların içine uzunlamasına serelim. Üzerlerine hazırladığımız soğan piyazından, biber ve domateslerden birer miktar koyalım ve üzerlerine baharatlarımızı da ilave ederek dürüm yaparak servis edelim.  Et koymadan önce lavaşları tavaya bastırarak yağlandırabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...