1 kg dana
eti
3 adet kuru
soğan
15 adet taze
soğan
1 demet
maydanoz
½ demet taze
nane
3 adet
domates
5 adet sivri
biber
Sumak
Yeterince
tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
Dürüm yapmak
için lavaş
Yapılışı:
Önce
etlerimizi küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Yıkayalım. Bir tencerede
yeterince su koyarak haşlayalım. Köpüklerini alalım. Köpükler bitince bir adet
kuru soğanı dörde bölerek ete ilave edelim. Etler pişince sudan çıkaralım.
Kalan kuru soğanı ve taze soğanları soyup, ayrı ayrı piyazlık kıyalım.
Maydanozları ve naneleri yıkadıktan
sonra ince ince kıyalım. Domatesleri dilimleyelim. Sivri biberleri de
uzunlamasına ikiye ayırarak çekirdeklerini çıkaralım.
Kıydığımız
kuru soğanlar, maydanoz ve sumak ile soğan piyazı yapalım.
Etleri bir
tavada yağda kavuralım. Kavrulan etleri lavaşların içine uzunlamasına serelim.
Üzerlerine hazırladığımız soğan piyazından, biber ve domateslerden birer miktar
koyalım ve üzerlerine baharatlarımızı da ilave ederek dürüm yaparak servis
edelim. Et koymadan önce lavaşları
tavaya bastırarak yağlandırabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder