RSS

3 Aralık 2015 Perşembe

MANDALİNA REÇELİ

mis kokulu reçel tarifi mandalina reçeliMalzemeler:
1 kg mandalina
1,5 kg tozşeker
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Küçük boy mandalinaların kabuklarını hafifçe kazıyıp, bir tencerede üzerine soğuk su koyarak 2 gün bekletin. Sonra bu suyu dökün. Tencereye tekrar su koyup, mandalinalar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bu suyu döküp, tekrar su ekleyin ve 6 saat bekletin. Bekledikten sonra mandalinaları enine keserek içlerindeki çekirdekleri çıkarın. Su ve şekeri bir tencerede 10 dakika kaynatın. Mandalinaları ekleyin. Şerbet koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşan şerbete limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Sıcakken kavanozlara doldurun. Kapaklarını kapatın. Ters çevirip soğumaya bırakın. Serin bir yerde bekletin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...