1 kg
mandalina
1,5 kg
tozşeker
3 su bardağı
su
2 yemek
kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Küçük boy
mandalinaların kabuklarını hafifçe kazıyıp, bir tencerede üzerine soğuk su
koyarak 2 gün bekletin. Sonra bu suyu dökün. Tencereye tekrar su koyup,
mandalinalar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bu suyu döküp, tekrar su ekleyin ve
6 saat bekletin. Bekledikten sonra mandalinaları enine keserek içlerindeki
çekirdekleri çıkarın. Su ve şekeri bir tencerede 10 dakika kaynatın.
Mandalinaları ekleyin. Şerbet koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşan şerbete limon
suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Sıcakken kavanozlara doldurun.
Kapaklarını kapatın. Ters çevirip soğumaya bırakın. Serin bir yerde bekletin.
0 yorum:
Yorum Gönder