2 yumurta
½ su bardağı
toz şeker
1 su bardağı
yoğurt
½ su bardağı
pekmez (çok şekerli istemezseniz toz şekeri iptal edin)
1 su bardağı
yulaf
2 tatlı
kaşığı tarçın
2 tatlı
kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı
taze zencefil
½ çay kaşığı
rendelenmiş muskat
1 paket
kabartma tozu
50 gram
çekilmiş badem
250 gram
kuru üzüm
Bir tutam
tuz
Üzeri için
200 gram
beyaz çikolata
1 paket
krema
Yapılışı:
Bir kap
içerisinde yumurta ve toz şekeri iyice çırpalım. Yoğurt, sıvıyağ, pekmezi ekleyerek
mikserle çırpmaya devam edelim. İçine yulaf, badem ve baharatları ekleyerek
yine karıştıralım. Un ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ilave edelim.
Üzümleri de katalım. Yağlanmış tercihen kelepçeli bir kalıba bu karışımı
dökelim. 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirelim.
Çikolatayı
benmari usulü eritelim. Üzerine kremayı ekleyerek iyice çırpalım. Daha sonra bu
sosu soğumuş kekin üzerine dökün. İsterseniz üzerini nar taneleriyle veya kırık
fındıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder