RSS

27 Aralık 2015 Pazar

BAHARATLI YILBAŞI KEKİ

lezzetli bir yılbaşı keki tarifiMalzemeler:

2 yumurta
½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı pekmez (çok şekerli istemezseniz toz şekeri iptal edin)
1 su bardağı yulaf
2 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı taze zencefil
½ çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 paket kabartma tozu
50 gram çekilmiş badem
250 gram kuru üzüm
Bir tutam tuz
Üzeri için
200 gram beyaz çikolata
1 paket krema

Yapılışı:
Bir kap içerisinde yumurta ve toz şekeri iyice çırpalım. Yoğurt, sıvıyağ, pekmezi ekleyerek mikserle çırpmaya devam edelim. İçine yulaf, badem ve baharatları ekleyerek yine karıştıralım. Un ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ilave edelim. Üzümleri de katalım. Yağlanmış tercihen kelepçeli bir kalıba bu karışımı dökelim. 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirelim.
Çikolatayı benmari usulü eritelim. Üzerine kremayı ekleyerek iyice çırpalım. Daha sonra bu sosu soğumuş kekin üzerine dökün. İsterseniz üzerini nar taneleriyle veya kırık fındıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...