RSS

26 Aralık 2015 Cumartesi

YILBAŞI KURABİYESİ

Malzemeler:
mis kokulu kurabiye tarifi

Hamur İçin:
250 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yaprak badem
1 paket vanilin
3,5 bardak un

Üzeri İçin:
80 gram bitter çikolata
80 gram beyaz çikolata
1 paket pasta süsü
Kırılmış fındık

Yapılışı:
Önce margarin, pudra şekeri, vanilin ve unu bir kaba alın ve yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğuralım. İçine yaprak bademleri koyarak tekrar yoğurun. Unlanmış tezgahın üzerinde yarım cm kalınlığında açın. İster su bardağı yardımı ile ister kurabiye kalıpları ile parçalar kesin. Hamur parçalarını fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 ile 20 dakika arasında pişirin.
Üzeri için çikolataları ayrı ayrı benmari yöntemi ile eritin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine erimiş olan çikolataları ister pastacı hunisi ile ister pişirme kağıdından yapmış olduğunuz huniyle süslemeler yapın. Üzerlerine pasta süsü ve kırılmış fındık ile süsleyin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...