Malzemeler:
Hamur İçin:
250 gram
margarin
1 su bardağı
pudra şekeri
1 su bardağı
yaprak badem
1 paket
vanilin
3,5 bardak
un
Üzeri İçin:
80 gram
bitter çikolata
80 gram
beyaz çikolata
1 paket
pasta süsü
Kırılmış
fındık
Yapılışı:
Önce
margarin, pudra şekeri, vanilin ve unu bir kaba alın ve yumuşak bir hamur elde
edecek şekilde yoğuralım. İçine yaprak bademleri koyarak tekrar yoğurun.
Unlanmış tezgahın üzerinde yarım cm kalınlığında açın. İster su bardağı yardımı
ile ister kurabiye kalıpları ile parçalar kesin. Hamur parçalarını fırın
tepsisine dizin.
Önceden
ısıtılmış fırında 160 derecede 15 ile 20 dakika arasında pişirin.
Üzeri için
çikolataları ayrı ayrı benmari yöntemi ile eritin. Soğuyan kurabiyelerin
üzerine erimiş olan çikolataları ister pastacı hunisi ile ister pişirme
kağıdından yapmış olduğunuz huniyle süslemeler yapın. Üzerlerine pasta süsü ve
kırılmış fındık ile süsleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder