400 gram
kuzu kuşbaşı
1 adet kuru
soğan
800 gram
pirinç
1 su bardağı
nohut
1 fincan
sarı üzüm
6 su bardağı
su
1 paket (250
gram) margarin veya tereyağı
Yeterince
tuz ve karabiber
Yapılışı:
Nohudu bir
gece öncesinden ıslatıp, ertesi gün haşlayalım. Soğanı ince kıyıp yarısını
erittiğimiz yağda pembeleştirelim. Eti ilave ederek 1-2 sefer karıştırdıktan
sonra ağzı kapalı olarak etler suyunu salıp, tekrar çekinceye kadar kavuralım.
Suyunu çektikten sonra bir iki dakika etleri kavuralım. 6 su bardağı suyu ilave
edip, etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Ilık tuzlu
suda ıslatıp, süzdüğümüz pirinci kalan yağda kavuralım. Pişen etin suyunu süzüp
pilava önce eti, sonra üzümü ve nohudu ekleyip karıştıralım. Et suyunu, eğer
ihtiyaç varsa birazcık daha sıcak su ilavesi ile tencereye ekleyip pilavın
pişmesini bekleyelim. Pilav suyunu iyice çekince birkaç dakika daha pişirip
ocağı söndürelim. Kendi halinde 15-20 dakika demlendirip harmanladıktan sonra
sıcak sıcak servis yapalım.
0 yorum:
Yorum Gönder