RSS

24 Aralık 2015 Perşembe

HAVUÇ TATLISI

evde yapabileceğiniz kolay bir tatlı havuç tatlısıMalzeme:
4 su bardağı rendelenmiş havuç
2 su bardağı tozşeker
20 adet petibeur bisküvi
1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi

Yapılışı:
Rendelenmiş havuçları, tozşekeri ve ½ su bardağı kadar suyu bir tencereye koyup, orta ısılı ateşte havuçlar eriyene kadar haşlayalım. Eğer ihtiyaç olursa su ilavesi yapabilirsiniz. Havuçlar püre haline gelince (hiç su kalmaması lazım) bir tepsiye boşaltalım ve soğumasını bekleyelim.
Bisküvileri elimizle ufak ufak kıralım. Ilınmış olan havuçlara bu bisküvileri ilave ederek koyu bir hamur kıvamına getirelim. Eğer hamurunuz cıvık olursa bisküvi ilave edin. Hamur yuvarlanacak kıvamda olmalıdır. Ellerimizi ıslatarak yoğurduğumuz hamuru, küçük toplar halinde yuvarlayın.
Bir tepsiye Hindistan cevizlerini dökelim. Yuvarladığımız havuç toplarından birkaç tanesini tepsiye alarak sallayalım. Hindistan cevizleri topların her tarafını sarsın. Bütün havuç toplarına aynı işlemi uygulayalım. Sonra kürdan batırarak servis edelim.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...