4 su bardağı
rendelenmiş havuç
2 su bardağı
tozşeker
20 adet
petibeur bisküvi
1 su bardağı
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı:
Rendelenmiş
havuçları, tozşekeri ve ½ su bardağı kadar suyu bir tencereye koyup, orta ısılı
ateşte havuçlar eriyene kadar haşlayalım. Eğer ihtiyaç olursa su ilavesi
yapabilirsiniz. Havuçlar püre haline gelince (hiç su kalmaması lazım) bir
tepsiye boşaltalım ve soğumasını bekleyelim.
Bisküvileri
elimizle ufak ufak kıralım. Ilınmış olan havuçlara bu bisküvileri ilave ederek
koyu bir hamur kıvamına getirelim. Eğer hamurunuz cıvık olursa bisküvi ilave
edin. Hamur yuvarlanacak kıvamda olmalıdır. Ellerimizi ıslatarak yoğurduğumuz
hamuru, küçük toplar halinde yuvarlayın.
Bir tepsiye
Hindistan cevizlerini dökelim. Yuvarladığımız havuç toplarından birkaç tanesini
tepsiye alarak sallayalım. Hindistan cevizleri topların her tarafını sarsın.
Bütün havuç toplarına aynı işlemi uygulayalım. Sonra kürdan batırarak servis
edelim.
0 yorum:
Yorum Gönder