5 adet yufka
75 gram
erimiş margarin
1 çay
bardağı su
İçi İçin:
750 gram
ıspanak
250 gram
kıyma
2 adet kuru
soğan
1 fincan
kahve sıvı yağ
Yeterince
tuz, karabiber, pul kırmızı biber
Üzeri İçin:
1 adet
yumurta sarısı
2 çorba
kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Ispanakları
temizleyelim. İnce ince kıyalım. Soğanları piyazlık doğrayıp, pembeleşene kadar
kavuralım. Kıymayı ilave edelim, kavuralım. Ispanakları katalım ve pişirelim.
Baharatları ilave edelim.
Yufkanın
tekini tezgaha yayıp, yarısına 1 çay bardağı su ile erimiş yağ karışımından
sürelim. Diğer yarının üzerine kapatalım. Düz kenarına ıspanaklı harcın bir
kısmını koyalım. Rulo şeklinde saralım. Yağlanmış fırın tepsisine uzunlamasına
bu yufkayı dizelim. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım. Üzerlerine sıvıyağ
ve yumurtayı sürelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarına
kadar pişirelim.
0 yorum:
Yorum Gönder