RSS

14 Aralık 2015 Pazartesi

ISPANAKLI KIYMALI KOL BÖREĞİ

yufkalı böreklerin en sevileni ıspanaklı kol böreğiMalzeme:
5 adet yufka
75 gram erimiş margarin
1 çay bardağı su
İçi İçin:
750 gram ıspanak
250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 fincan kahve sıvı yağ
Yeterince tuz, karabiber, pul kırmızı biber

Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
Ispanakları temizleyelim. İnce ince kıyalım. Soğanları piyazlık doğrayıp, pembeleşene kadar kavuralım. Kıymayı ilave edelim, kavuralım. Ispanakları katalım ve pişirelim. Baharatları ilave edelim.

Yufkanın tekini tezgaha yayıp, yarısına 1 çay bardağı su ile erimiş yağ karışımından sürelim. Diğer yarının üzerine kapatalım. Düz kenarına ıspanaklı harcın bir kısmını koyalım. Rulo şeklinde saralım. Yağlanmış fırın tepsisine uzunlamasına bu yufkayı dizelim. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım. Üzerlerine sıvıyağ ve yumurtayı sürelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarına kadar pişirelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...