2 adet yufka
2 çay
bardağı tahin
2 çay
bardağı tozşeker
½ su bardağı
ceviz içi
½ çay
bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
1 adet
yufkayı tezgaha serin. Tahin ve sıvıyağı birbiriyle karıştırın. Yufkanın
üzerine yeterince sürelim. Tozşekeri ve dövdüğümüz cevizle karıştırıp, tahinli yufkanın üzerine
yeterince serpelim. Yufkayı rulo şeklinde saralım. İki parmak genişliğinde
keselim. Bir tepsiyi yağlayalım. Kesilen yufka parçalarının kesik kısımları
yukarıda kalacak şekilde dizelim. Aynı işlemi ikinci yufkaya da uygulayalım.
Önceden
ısıtılmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Soğuyunca servis yapalım.
Eğer
isterseniz iç harca tarçın da serpebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder