Hamuru İçin:
1 kilo un
50 gram yaş
maya
400 gram süt
1 çay kaşığı
toz şeker
100 gram
erimiş yağ
Yeterince
tuz
Üstü İçin:
6-7 adet
sosis
250 gram
sucuk
20 adet
siyah zeytin
1 su bardağı
kaşar peyniri
Sos İçin:
3 adet
domates
½ çay
bardağı sıvıyağ
2 diş
sarımsak
Yeterince
tuz, karabiber, fesleğen
Yapılışı:
Hamur için;
unun ortasını açalım, içine ılık sütü, mayayı, eritilmiş ve soğumuş yağı, şeker
ve tuzu katıp iyice yoğuralım. Kabarması ve mayalanması için üzerini örtüp 20
dakika bekletelim.
Domatesleri
rendeleyip sıvıyağda suyu çekilene kadar pişirelim. Dövülmüş sarımsakları tuz,
karabiberi, fesleğeni katalım. Bir iki dakika daha pişirip, altını kapatalım.
Hamuru
yağlanmış tepsimize bir parmak kalınlığında açalım ve yayalım. Üzerine sosumuzu
dökerek hamuru bu sosla kaplayalım. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp
dilimleyelim. Dilimlenmiş sosis ve sucuklarla beraber zeytinleri de hamurun
üzerine serpelim. En üste rendelenmiş kaşar peynirini de serpelim. 170 derecelik
önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
0 yorum:
Yorum Gönder