RSS

2 Aralık 2015 Çarşamba

KUZU HAŞLAMA

Malzemeler:
suyunu ve kendisini rahatça tüketiceğiniz lezzetli ve besleyici kuzu haşlama900 gram kemikli kuzu eti
3 adet patates
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kereviz
2 adet orta boy kuru soğan
10 su bardağı su
125 gram tereyağ veya 3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Kuru soğanı ince kıydıktan sonra yağda pembeleştirin. Kuzu etini 6 parçaya ayırın. Soğanların içine koyup biraz etleri kavurun. 10 su bardağı suyu ilave ederek etleri haşlamaya bırakın. Etlerin pişmesine yakın , ceviz büyüklüğünde doğradığımız sebzeleri tencereye ilave edin. Tuz ve karabiberi de ilave edin. Sebzelerin pişmesi için bekleyin. Daha sonra sıcak sıcak servis edin.

Arzu eden servis sırasında limon suyu ilave edebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...