Malzemeler:
3 adet
patates
2 adet orta
boy havuç
1 adet orta
boy kereviz
2 adet orta
boy kuru soğan
10 su
bardağı su
125 gram
tereyağ veya 3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz ve
karabiber
Yapılışı:
Kuru soğanı
ince kıydıktan sonra yağda pembeleştirin. Kuzu etini 6 parçaya ayırın.
Soğanların içine koyup biraz etleri kavurun. 10 su bardağı suyu ilave ederek
etleri haşlamaya bırakın. Etlerin pişmesine yakın , ceviz büyüklüğünde
doğradığımız sebzeleri tencereye ilave edin. Tuz ve karabiberi de ilave edin.
Sebzelerin pişmesi için bekleyin. Daha sonra sıcak sıcak servis edin.
Arzu eden
servis sırasında limon suyu ilave edebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder