750 gram
bamya
2 adet kuru
soğan
200 gram
kıyma
2 adet
domates
½ adet
limonun suyu
2 kaşık
margarin
Tuz,
karabiber ve su
Yapılışı:
Bamyaları
yıkadıktan sonra uçlarını kalem ucu gibi ayıklayıp, çıkarın. Üzerlerine tuz ve
sirke serpip, karıştırarak bekletelim. Bunu yapmamızın nedeni bamyaların
salyamsı olan salgının temizlenmesi içindir.
Diğer
tarafta ince doğradığımız soğanları yağda pembeleştirelim. Kıymayı ilave edip,
iyice kavuralım. Kabuklarını doğrayıp, küp halinde doğradığımız domatesleri
ilave edelim. Kavurmaya devam edelim. Birkaç dakika sonra bamyaları , limon
suyunu, tuz ve karabiberi ilave edelim. Bamyaların üzerini geçecek kadar su
ilave edelim ve pişirelim.
0 yorum:
Yorum Gönder