4 adet
yumurta
125 gram
tozşeker (1 su bardağı)
40 gram
nişasta (3/4 kahve fincanı)
75 gram un (
1+ ¼ kahve fincanı)
1 adet limon
rendesi
Krema
Malzemesi:
1 litre süt
1 su bardağı
tozşeker
2 kahve
fincanı nişasta
200 gram bitter
çikolata (bunun yerine 50 gram kakao da olabilir)
4 adet
yumurta
1 paket
vanilya
Üzerine Süs
İçin:
Çekilmiş
Antep fıstığı veya Hindistan cevizi
Yapılışı:
Pandispanya
İçin:
Yumurtalar
tozşekerle beraber iyice çırpılır. Un, nişasta ve limon rendesi yavaş yavaş bu
karışıma katılır. 25 cm çapındaki bir kabın zemini yağlanır. Karışım bu kaba
dökülür. Önceden ısıtılmış olan orta hararetli fırında pişirilir.
Kreması
İçin:
750 gram
süt, şeker ile beraber kaynatılır. Geri kalan 250 gram süte, nişastayı, kakaoyu
ve vanilyayı katıp, çırpalım. Başka bir kapta 4 adet yumurtayı çırpalım ve
kakaolu karışıma katalım. Bu karışımı da yavaş yavaş kaynamakta olan süte ilave
edelim. Kısık ateşte karıştıra karıştıra, muhallebi kıvamına gelinceye kadar
pişirelim.
Pişen pandispanyayı
ufak ufak kareler halinde keselim. Kekleri kaselerin içine yerleştirelim.
Üzerine muhallebimizi paylaştıralım. Fıstık veya Hindistan cevizi ile
süsleyebiliriz.
0 yorum:
Yorum Gönder