1 kg
patlıcan
1 adet
domates
2 adet
sivribiber
5-6 adet
siyah zeytin
2 dal
maydanoz
1 çay
bardağı sıvıyağ
½ adet
limonun suyu
½ tatlı
kaşığı tozşeker
Yeterince
tuz
Yapılışı:
Patlıcanların
kalın ve çekirdeksiz olmasına dikkat edin. Kabuklarını çatal ile birkaç yerden
delin ve fırında ya da ocağın üzerinde pişirelim. Kabuklarını patlıcanların sapından tutarak
yukarıdan aşağıya doğru soyun. Sıvıyağını, limon suyunu, yeterince tuzu ve bir
tutam tozşekeri bir kabın içinde karıştıralım. Soyduğumuz patlıcanları bu sosun
içinde döverek ezelim. Daha sonra salatamızı tabağa alıp, zeytin, sivribiber,
maydanoz ve domates ile süsleyerek servis edelim.
0 yorum:
Yorum Gönder