RSS

29 Mayıs 2016 Pazar

KARİDESLİ PİLAV


7-8 Kişilik
lezzetli karidesli pilav tarifi
Malzemeler:
½ kg karides
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates püresi ( ya da soyulmuş ve rendelenmiş domates)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan (ince doğranmış)
Tuz ve karabiber


Yapılışı:
Karidesler  yıkanır, tuzlu suda haşlanır . Başı ve bacakları koparılır. Kabukları soyulur. İnce siyah ip gibi bir kısmı vardır o çıkarılır.
Soğanlar pembeleşene kadar yağda kavrulur. Domates püresi ve tuz ilave edilir. Pirinçler eklenip, kavrulur. Üzerine hazırlanan karidesler ve 3,5 bardak sıcak su ilave edilir. Tuz ve karabiber ilave edilir, pilav kapağı kapalı olarak pişirilir.
Gerekirse pişirme sırasında yarım bardak kadar daha sıcak su ilave edilebilir. Pişmeye yakın istenirse defne yaprağı da konabilir. Arzu edilirse mantar da konabilir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...