7-8 Kişilik
Malzemeler:
½ kg karides
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates püresi ( ya da soyulmuş ve
rendelenmiş domates)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan (ince doğranmış)
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Karidesler yıkanır, tuzlu
suda haşlanır . Başı ve bacakları koparılır. Kabukları soyulur. İnce siyah ip
gibi bir kısmı vardır o çıkarılır.
Soğanlar pembeleşene kadar yağda kavrulur. Domates püresi ve
tuz ilave edilir. Pirinçler eklenip, kavrulur. Üzerine hazırlanan karidesler ve
3,5 bardak sıcak su ilave edilir. Tuz ve karabiber ilave edilir, pilav kapağı
kapalı olarak pişirilir.
Gerekirse pişirme sırasında yarım bardak kadar daha sıcak su
ilave edilebilir. Pişmeye yakın istenirse defne yaprağı da konabilir. Arzu
edilirse mantar da konabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder