5-6 Kişilik
Malzemeler:
300-350 gram ayıklanmış kalamar
2 su bardağı pirinç (ıslatılmış)
4-5 adet mantar
3-4 adet domates (kabukları soyulup rendelenmiş)
1 adet soğan (çok ince doğranmış)
1 adet havuç (çok ince doğranmış)
1 adet kereviz (çok ince doğranmış)
4-5 sap maydanoz
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Arzu edilirse dana veya tavuk bulyon
Karabiber ve Tuz
Kalamar Nasıl Temizlenir?
Kalamarın şapkasının içindeki iç organlar,bacakları ve
gözleri ile birlikte çıkarılır. Bacakları yenmek üzere ayrılır. Göz ve iç
organları atılır. Kalamarın şapkasının üstündeki zar soyulur. Şapkanın içindeki
kemik kısım alınıp atılır. Şapka kısmı halka biçiminde dilimlenir ya da ızgara,
dolma gibi yemekler için bütün olarak kullanılır. Bacaklarla birlikte tüketime
hazırlanır.
Kalamarın yumuşatılması için şeker ve karbonat karışımında
15-20 dakika bekletilmesi ve bu sırada iyice yoğrulması önerilmektedir.
Yapılışı:
Kalamarlar yukarıdaki gibi hazırlanır.
Domateslerin kabuğu alınır ve rendelenir. Sebzeler çok ince
doğranır.
Kalamarlar yağda yumuşayana dek kavrulur. Daha sonra tüm
sebzeler ve maydanoz eklenerek pişirmeye devam edilir.
İçine istenirse bulyon tabletlerin eritildiği 3,5-4 bardak
sıcak su ilave edilir. (Ya da bulyonsuz olarak bu su ilave edilebilir)
İçine domates, pirinç, tuz ve karabiber eklenerek pilav
hazır olana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder