5-6 Kişilik
Malzemeler:
25 adet kabuklu midye
1,5 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet soğan (ince doğranmış)
3-4 tatlı kaşığı çam fıstığı
2-3 tatlı kaşığı kuş üzümü
½ çay kaşığı dolma baharı
½ çay kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Midyelerin kabukları fırçalanır. Kabuğun yanından bıçakla
girilerek, kabuk açılır. Etteki sakalları kesilir. İyice yıkanır.
Soğan pembeleşene kadar zeytinyağında kavrulur. İçine fıstık
konur ve renkleri değişene kadar
kavrulur. Üzüm eklenir.
Pirinç katılıp, 2,5 bardak kadar sıcak su, tuz, şeker ve
baharat eklenerek pilav pişirilir.
Midyelerin kabukları kırılmadan açılarak bu pilav içine
doldurulur ve kapatılır. (İstenirse açılmaması için kabuklar iple sarılabilir.)
Midyeler tencereye konularak üzerine bir bardak su ve 2
yemek kaşığı zeytinyağı dökülür ve pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder