RSS

29 Mayıs 2016 Pazar

MİDYE DOLMASI


5-6 Kişilik
midye dolmasını nasıl yapabiliriz
Malzemeler:
25 adet kabuklu midye
1,5 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet soğan (ince doğranmış)
3-4 tatlı kaşığı çam fıstığı
2-3 tatlı kaşığı kuş üzümü
½ çay kaşığı dolma baharı
½ çay kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Midyelerin kabukları fırçalanır. Kabuğun yanından bıçakla girilerek, kabuk açılır. Etteki sakalları kesilir.  İyice yıkanır.
Soğan pembeleşene kadar zeytinyağında kavrulur. İçine fıstık konur ve renkleri  değişene kadar kavrulur. Üzüm eklenir.
Pirinç katılıp, 2,5 bardak kadar sıcak su, tuz, şeker ve baharat eklenerek pilav pişirilir.
Midyelerin kabukları kırılmadan açılarak bu pilav içine doldurulur ve kapatılır. (İstenirse açılmaması için kabuklar iple sarılabilir.)

Midyeler tencereye konularak üzerine bir bardak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökülür ve pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...