RSS

2 Haziran 2016 Perşembe

DONDURMALI EKMEK KADAYIFI TATLISI


lezzetli ve geleneksel ekmek kadayıfı tarifiMalzemeler:
1 çift ekmek kadayıfı
8 su bardağı toz şeker
½ limon suyu
250 gram taze kaymak veya dondurma


Yapılışı:
Ekmek kadayıfını enlemesine ikiye kesin. Sonra da bu iki parça ekmek, geniş bir tepsiye üst üste konur. Üzerine tam örtecek kadar ılık su tepsiye aktarılır ve ekmek kadayıfları bu suda en az bir saat bekletilir ve süzülür.
Şerbet için 1 su bardağı tozşeker ve 2 yemek kaşığı su kısık ateşte şeker eriyip, karamelize oluncaya kadar pişirilir. Üzerine hemen 1 su bardağı su ekleyip, karıştırılır. Bu şurup ekmek kadayıfının üzerine aktarılıp bir kenarda bekletilir.
Kadayıf şerbetinin hazırlanması: Kalan 7 su bardağı  şeker ve 7 su bardağı su kaynatılır. Kaynamaya başlayınca limon suyu ilave edilir. 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Kadayıfın her tarafına gezdirilir.
Kadayıfın üzeri kapatılarak çok kısık ateşte 50 dakika kadar pişirilir. Ara ara yanlarda biriken şerbet kaşıkla tekrar kadayıfın üzerine gezdirilir. Tepsi sık sık sallanır. Kapak açılarak 20 dakika daha pişirilir. Soğuduktan sonra kaymak veya dondurma ile servis yapılır.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...