1 çift ekmek kadayıfı
8 su bardağı toz şeker
½ limon suyu
250 gram taze kaymak veya dondurma
Yapılışı:
Ekmek kadayıfını enlemesine ikiye kesin. Sonra da bu iki
parça ekmek, geniş bir tepsiye üst üste konur. Üzerine tam örtecek kadar ılık
su tepsiye aktarılır ve ekmek kadayıfları bu suda en az bir saat bekletilir ve
süzülür.
Şerbet için 1 su bardağı tozşeker ve 2 yemek kaşığı su kısık
ateşte şeker eriyip, karamelize oluncaya kadar pişirilir. Üzerine hemen 1 su
bardağı su ekleyip, karıştırılır. Bu şurup ekmek kadayıfının üzerine aktarılıp
bir kenarda bekletilir.
Kadayıf şerbetinin hazırlanması: Kalan 7 su bardağı şeker ve 7 su bardağı su kaynatılır.
Kaynamaya başlayınca limon suyu ilave edilir. 5 dakika daha kaynatıldıktan
sonra ocaktan alınır. Kadayıfın her tarafına gezdirilir.
Kadayıfın üzeri kapatılarak çok kısık ateşte 50 dakika kadar
pişirilir. Ara ara yanlarda biriken şerbet kaşıkla tekrar kadayıfın üzerine
gezdirilir. Tepsi sık sık sallanır. Kapak açılarak 20 dakika daha pişirilir.
Soğuduktan sonra kaymak veya dondurma ile servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder