6 Kişilik
Malzemeler:
4 yufka
1 soğan
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı:
Kıyma, tuz, karabiber, kimyon ve yemeklik halde kesilmiş
soğanı yoğurun. İsterseniz soğanı rende
de yapabilirsiniz. Yufkaları ortadan ikiye ayırın ve üzerine süt, yoğurt ve yağ
karışımını sürün. Kenarını biraz içe kıvırıp, başlangıç tarafına uzunlamasına
kıymalı harçtan yayın. Rulo şeklinde sarın.
Yufkaları 2 cm kalınlığında kesin ve tepsiye dizin. Üzerine
yağ sürüp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis
tabağına aldığınızda üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Tereyağını içine nane ve
kırmızı biberle eritin. Mantının üzerine dökün.
0 yorum:
Yorum Gönder