8 Kişilik
Malzemeler:
250 gram nohut
250 gram kuru bakla
2 diş sarımsak
1 pırasa
Yarım kabak
1 demet taze kişniş
¼ çay kaşığı karabiber
¼ çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karbonat
Ayçiçek yağı
Garnitür İçin:
Çeri domates
1 demet turp
1 demet nane
1 demet maydanoz
Yapılışı:
Nohut ve bakla bir geceden ıslatılır. Ertesi gün haşlanır.
Pırasalar iri doğranır, sarımsak, kıyılmış kişniş, nohut ve
bakla ile robottan geçirilir. Baharatlar ve karbonat ekleyip, yoğrulur. 4 cm çapında köfteler yapılır. Kızgın yağda
kızartılır. Garnitür ile servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder