RSS

3 Haziran 2016 Cuma

KARİDES GÜVEÇ


4-5 Kişilik

Malzemeler:
evde ara sıcak olarak karides güveci yapabiliriz½ kg karides
1 su bardağı taze kaşar (rendelenmiş)
2 adet domates (kabukları soyulup doğranmış)
2 adet çarliston biber ( doğranmış)
10-12 adet mantar (doğranmış)
1 adet soğan (doğranmış)
2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
3-4 yemek kaşığı tereyağı
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Karidesler  yıkanır, tuzlu suda haşlanır . Başı ve bacakları koparılır. Kabukları soyulur. İnce siyah ip gibi bir kısmı vardır o çıkarılır.
Soğanlar ve sarımsaklar pembeleşene kadar yağda pişirilir. Buna biberler eklenerek, yumuşayana kadar pişirilir ve sonra da mantar da ilave edilir.
Daha sonra domates, tuz ve karabiber eklenerek pişirilir.
Tüm malzeme varsa güvece, yoksa fırın kabına dökülüp biraz su ilave edildikten sonra üzerine kaşar rendesi  konularak fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...