4-5 Kişilik
Malzemeler:
1 su bardağı taze kaşar (rendelenmiş)
2 adet domates (kabukları soyulup doğranmış)
2 adet çarliston biber ( doğranmış)
10-12 adet mantar (doğranmış)
1 adet soğan (doğranmış)
2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
3-4 yemek kaşığı tereyağı
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Karidesler yıkanır,
tuzlu suda haşlanır . Başı ve bacakları koparılır. Kabukları soyulur. İnce
siyah ip gibi bir kısmı vardır o çıkarılır.
Soğanlar ve sarımsaklar pembeleşene kadar yağda pişirilir.
Buna biberler eklenerek, yumuşayana kadar pişirilir ve sonra da mantar da ilave
edilir.
Daha sonra domates, tuz ve karabiber eklenerek pişirilir.
Tüm malzeme varsa güvece, yoksa fırın kabına dökülüp biraz
su ilave edildikten sonra üzerine kaşar rendesi
konularak fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder