Malzemeler:
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
5 yemek kaşığı irmik
Bir tutam tuz
1 paket vanilya
250 gram tereyağı
2 yumurta
4 su bardağı un
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerine süslemek için fındık içi
Yapılışı:
Hamuru elde etmek için, pudra şekerini, kabartma tozu,
vanilya tozu, irmik, tuz harmanlanır. Ortası havuz şeklinde açılır. İçine
yumurta, tereyağını (yumuşamış olarak) katın. Azar azar unu ilave edilir.
Pürüzsüz bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar
koparıp, yuvarlayın. Hafifçe düzleştirilir. Ortalarına fındık koyun. Yağlı
kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika
pişirin.
Şerbet için şeker ve suyu iyice eriyinceye kadar kaynatın.
Limon suyunu ekleyip, birkaç dakika daha
kaynatın. Ilımaya bırakın. Fırından çıkan şekerpareleri 2 dakika
dinlendirin. Üzerlerine şerbeti gezdirin. Tepsinin üzerini kapatın ve şerbetin
çekmesini bekleyin. Soğuk servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder