RSS

4 Haziran 2016 Cumartesi

SEMİZOTU ÇORBASI EKŞİLİ (GAZİANTEP)


5-6 Kişilik
yöresel çorbalardan semizotu çorbası

Malzemeler:
1 demet semizotu
1 çay bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç3 diş sarımsak (ezilmiş)
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
Nane ve kırmızı toz biber

Yapılışı:

Önce kırmızı mercimekleri suyla beraber hafif yumuşayana kadar pişirin. Yıkamış ve ince kıydığınız semizotunu , yıkayıp süzdüğünüz pirinci ve sarımsakları ilave ederek 10 dakika pişirin. Haşlanmış nohudu, tuzu ilave edin. Tereyağını ufak bir tencerede eritin, salçayı ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurun. Sumak ekşisi, nane ve kırmızı toz biberi ekleyip ocaktan alın. Salçalı ve baharatlı yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...