RSS

1 Haziran 2016 Çarşamba

KUZU ETLİ ENGİNAR


4 Kişilik

Malzemeler:
enginarı bir de kuzu etiyle pişirin4 adet enginar
2 su bardağı tavuk suyu veya su
1 çorba kaşığı un
1 adet soğan (küp halinde)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
300 gram kuzu kuşbaşı
1 su bardağı bezelye
4 çorba kaşığı dereotu
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Bir pilav tenceresinde tavuk suyunu kaynama noktasına kadar ısıtın. Enginarları ilave edin. Un serpiştirin. Enginarlar yumuşayıncaya kadar 10 dakika haşlayın. Başka bir tencerede soğanları soteleyin. Etleri ilave edin. Tuz ve karabiber ilave edin. Etleri renk alana kadar 7-8 dakika soteleyin. Bezelyeleri ilave edin. Bir iki dakika kadar daha pişirin. Etleri enginar tenceresine ilave edin. Kısık ateşte yarım saat kadar daha pişirin. Yumurtanın sarısını tencereden aldığınız bir kepçe suyla çırpın. Karışımı tencereye geri dökün. Bir iki dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Dereotunu ekleyip, servis edebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...