RSS

2 Haziran 2016 Perşembe

UZAKDOĞU USULÜ KARİDES


dünya mutfağından karides tarifi3-4 Kişilik

Malzemeler:
300 gram karides
1 limonun suyu
½ tatlı kaşığı bal
1-2 diş sarımsak (doğranmış)
1 yemek kaşığı soya sosu

Yapılışı:
Karidesler  yıkanır, tuzlu suda haşlanır . Başı ve bacakları koparılır. Kabukları soyulur. İnce siyah ip gibi bir kısmı vardır o çıkarılır.
Tüm malzemeler karıştırılır. Karidesler bu sosa bulaştırılır. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine konarak 200 derecede pişirilir. Karidesler pişince üzerine kalan sos dökülür. 7-8 dakika daha fırında bekletilir ve sıcak servis yapılır.
Arzuya göre pişme esnasında karideslere mantar, çarliston biber ve soğan da eklenebilir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...