RSS

4 Haziran 2016 Cumartesi

TRİLİÇE


sütle kekin buluşması triliçe tatlısı8 Kişilik

Malzemeler:
Keki İçin:
4 yumurta
1 tutam tuz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbet İçin:
3 su bardağı soğuk süt
Yarım su bardağı toz şeker
200 ml krema
Karamel Sos İçin:

5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı yumuşak tereyağ                                                                         
1 paket krema

Üzeri için:
Vanilyalı dondurma

Yapılışı:
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Aklarını tuz ile kar haline gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını da şeker ile çırpın. Un, sıvıyağ, vanilya, kabartma tozunu yumurta sarılarına ekleyip, çırpın. Yumurta aklarını spatulayla unlu karışıma yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Karışımı yağlı kağıt serili tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
Şerbet için tüm malzemeyi süt iyice köpürene kadar çırpın. Buzdolabına soğumaya bırakın.
Karamel sos için şekeri  teflon tavaya alın ve eriyene kadar ısıtın. Tereyağ ve kremayı ilave edip hızlıca karıştırın.

Kek ılıkken kürdan batırarak delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbet çektikten sonra karamel sosu dökün. Dondurma ile servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...