Malzemeler:
Keki İçin:
4 yumurta
1 tutam tuz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbet İçin:
3 su bardağı soğuk süt
Yarım su bardağı toz şeker
200 ml krema
Karamel Sos İçin:
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
1 paket krema
Üzeri için:
Vanilyalı dondurma
Yapılışı:
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Aklarını tuz ile
kar haline gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını da şeker ile çırpın. Un,
sıvıyağ, vanilya, kabartma tozunu yumurta sarılarına ekleyip, çırpın. Yumurta
aklarını spatulayla unlu karışıma yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Karışımı
yağlı kağıt serili tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45
dakika pişirin.
Şerbet için tüm malzemeyi süt iyice köpürene kadar çırpın.
Buzdolabına soğumaya bırakın.
Karamel sos için şekeri
teflon tavaya alın ve eriyene kadar ısıtın. Tereyağ ve kremayı ilave
edip hızlıca karıştırın.
Kek ılıkken kürdan batırarak delikler açın ve soğuk şerbeti
üzerine dökün. Şerbet çektikten sonra karamel sosu dökün. Dondurma ile servis
edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder